Porcelanske luske

Porcelanske luske so izjemno vsestranske, saj se jih lahko uporablja za poravnavo prenatrpanih ali štrlečih (naprej potisnjenih) zob, za zapiranje presledkov med zobmi ali za posvetlitev barve zob. Njihova trdnost in izgled konkurirata izgledu in trdnosti naravnih zob, s čimer je pacientu omogočena dolgoročna in dolgotrajna sprememba nasmeha. Za vaš idealen nasmeh sta potrebna 2 ali 3-je obiski pri zobozdravniku. V naši ordinaciji zagovarjamo individualen pristop, zato je zelo pomembno sodelovanje z zobnim tehnikom, ki je prisoten tako v prvi kot tudi pri zadnji fazi, kar zagotavlja vsakomur njemu lasten idealen in naraven nasmeh. Po definiciji Ameriške Akademije za estetsko zobozdarvstvo se porcelanske luske štejejo med storitve estetskega zobozdravstva.

PORCELANSKE LUSKE – BREZ PREPARACIJE
Porcelanske luske ponujajo nebolečo možnost do stalnega bolj belega in idealno oblikovanega nasmeha. Zobozdravnik namesti luske na zobe brez brušenja in preparacije zob, s čimer transformira zobe v lep, naraven nasmeh, ki zagotavlja popoln videz vsakemu posamezniku. Tovrstne luske je mogoče nalepiti preko obstoječe krone ali mostička. Luske imajo debelino kontaktne leče in jih je možno nalepiti na obstoječe zobe brez odstranjevanja obstoječe zobne strukture, zato predstavljajo nebolečo, permanentno kozmetično rešitev za obarvane, odkrušene, razbarvane ali nepravilno poravnane zobe. Luske brez preparacije so izdelane iz porcelana. Ker naravni zobje pri posegu ostanejo popolnoma nedotaknjeni,  se lahko vaš nasmeh kadar koli povrne v prvotno stanje.

KLASIČNE LUSKE
Klasične luske zahtevajo preparcijo obstoječe zobne strukture. Zobozdravnik uporablja obe tehniki, odvisno od stanja pacientovih zob. Postopek zahteva tri obiske pri zobozdravniku:

postavitev diagnoze,
načrtovanje terapije,
preparacijo in lepljenje.

1. Diagnoza in načrtovanje terapije
Pomembno je, da imate v fazi oblikovanja vašega nasmeha aktivno vlogo. Vzemite si čas za odločitev in načrtovanje. Zaželeno in potrebno je, da z vprašanji sodelujete pri načrtovanju terapije. Postavljanje vprašanj in razumevanje korektivnih omejitev pri postopku je želeno in potrebno. Nudimo vam tudi možnost dodatnih konzultacij z namenom, da se prepričate, da so bile vaše želje ustrezno razumljene ter da vam zagotovimo čim večje lagodje.

2. Preparacija zob
Postopek prepracije traja od ene do dve uri. Zobozdravnik najprej preparira strukturo vaših zob, da lahko kasneje nanje namesti tanek venir. Običajno se pri tem odstrani 0,5 mm zoba, kar zahteva lokalno anestezijo. Sledi odvzem odtisa zob, ki ga zobozdravnik pošlje v obdelavo izurjenemu tehniku, ki najkasneje v dveh tednih izdela želene zobe. Za ta čas vam zobozdravnik namesti »začasni, provizorični nasmeh«.

3. Lepljenje lusk
Obisk pri zobozdravniku v tej fazi traja od ene do dve uri (odvisno od števila zob). Zobozdravnik najprej z vodo ali glicerinom pozicionira porcelanske luske na vaš zob ter tako preveri, če luske ustrezajo, ter dobi pravi občutek barvne nianse. Medtem ko porcelanske luske počivajo na vaših zobeh vam pokažemo predvideni estetski rezultat. V tej fazi se lahko niansa barve še spreminja z uporabo barve cementa, ki se nato uporablja za lepljenje. Pred tem se zobje očistijo s posebnimi preparati, da se doseže trdna in permanentna vez. Sledi nanos posebnega cementa med zob in lusko. Zobozdravnik s pomočjo ultravijolične svetlobe sprosti katalizator, ki strdi cement, in vaš novi nasmeh je tu.

LiveZilla Live Chat Software