Bonding /presledek

Dograditev zob ali bonding je proces, pri katerem zobozdravnik na površino zoba nanaša sklenini podoben material. Uporablja se za restavriranje manjših odkrušitev, zapolnitev manjših presledkov med zobmi in se izvede že med enkratnim obiskom.

Po definiciji Ameriške Akademija za estetsko zobozdravstvo spada bonding med storitve estetskega zobozdravstva. Bonding oz. dograditev zob se opravi v enem obisku, v večini primerov lahko v eni uri in predstavlja cenovno ugodnejšo rešitev v primerjavi s porcelanskimi luskami.

V katerih primerih, pride v poštev dograditev zob , bonding, direktne luske?

Bonding oz. dograditev zoba je postopek , kjer s sodobnimi kompozitni v enem obisku lahko naredimo podobno kot z luskami totalno preobrazbo . Ta postopek je do 3 krat cenejši. Lahko spreminjamo obliko, barvo, dolžino zoba … Zelo pomembno pri izdelavi belih kompozitnih lusk oz. bondinga je natančno upoštevanje  pravila ter uporaba temu namnenjenih vrhunskih kompozitnih materialov, katerih mehanske in estetske lastnosti simulirajo naravno sklenino zoba.

Število obiskov in čas terapije

Potreben je en obisk, čas pa je odvsien od števila zob, ki se jih preoblikuje.

Ali je to učinkovita, in enostavnejša rešitev ?

To je zelo učinkovita estetska, nekoliko cenejša in takojšnja rešitev estestkih nepravilnosti zob. Zobje se lahko na tak način popolnoma preoblikujejo . Preoblikujemo lahko nepravilno postavljene , zabarvane , izrabljene , prekratke in prekratke zobe. Prav tako v večini primerov sedaj zapiramo presledke med zobmi(diasteme) s pomočjo tega postopka saj gre v primerjavi z ostalimi postopki z izjemo ortodontije za neinvaziven postopek, kjer vaš zob ostane nedotaknjen se ga ne brusi. Z bondingom je moč popraviti odlomljen ali odkrušen zob. Pogosti imenujejo bonding tudi takojšnja ortodontija.

Prej potem naši primeri :

Prikaz animacija postopka bondinga

Posted in:
Articles by
Published:
LiveZilla Live Chat Software