Zobni kamen / dlesni

Zdravi zobje in dlesni so osnova lepega nasmeha. Nobena skrivnost ni, da samozavest, ki izhaja iz zdravega nasmeha pomaga pri navezovanju medsebojnih odnosov, iskanju zaposlitve, ljudje z lepim nasmehom pa se smejijo pogosteje. In če velja, da so oči ogledalo duše, bi lahko podobno trdili za nasmeh. V njem se zrcali naš odnos do ustnege higiene, ki je tesno povezana z zdravjem ustne votline in celega telesa. Pomembno vlogo pri estetiki nasmeha igrajo poleg zdravih zob tudi zdrave dlesni.

Čiščenje zobnega kamna je sestavni del ustne higiene. Je profesionalna odstranitev bakterijskih oblog s površine zob, z namenom zaščititi zobe in obzobna tkiva pred nastajanjem kariesa in boleznimi dlesni, ter ohraniti estetiko nasmeha. Ker vsakodnevno čiščenje zob z zobno krtačko in nitko ne zadošča, je 2 x letno potrebno profesionalno čiščenje. Z zob se tako odstranijo trde bakterijske zobne obloge – ZOBNI KAMEN, ki jih je z zobno krtačko nemogoče odstraniti.

Kopičenje mehkih in trdih bakterijskih oblog na zobeh povzroča gingivitis (vnetje dlesni) in parodontalno bolezen, ki je najpogostejši vzrok za izgubo zob pri odraslih. Čiščenje zobnega kamna je tako nujen preventiven in kurativen postopek, sicer se lahko razvije bolezen dlesni.

PAKET HIGIENSKE TERAPIJE VSEBUJE:
– čiščenje zobnega kamna z ultrazvokom,
– peskanje zob,
– poliranje zob,
– pouk o ustni higieni.

Pričnemo s čiščenjem zobnega kamna s pomočjo ultrazvoka na vseh zobnih površinah in odstranjevanjem oblog na dostopnih koreninskih površinah in v medzobnih prostorih. Pri rednem izvajanju higienske terapije je lahko postopek povsem neboleč, na željo pacienta pa lahko uporabimo lokalno anestezijo ali anestezijo ‘brez igle’.

Nadaljujemo s peskanjem, s katerim odstranimo vsa površinska zabarvanja (kava, cigareti, pravi čaj …) in osvežimo naravno belino zob. Postopek je neinvaziven in neboleč, na voljo pa so tudi novi atraktivni okusi peska (pomaranča, češnja, borovnica, mentol).

Ob koncu profesionalnega čiščenja zobnega kamna sledi poliranje. Z nežno polirno pasto in ščetko dodatno zagladimo zobne površine in s tem zmanjšamo možnost ponovnega kopičenja oblog.

Pouk o ustni higieni sestavlja praktični prikaz pravilne in individualno prilagojene tehnike čiščenja zob, ki je nujna za ohranjanje zdravja ustne votline. Motiviranost pacienta bistveno pripomore k boljšim rezultatom higienskih terapij in drugih zobozdravstvenih posegov. Ustni higienik vam bo svetoval pri izboru ustreznih pripomočkov in preparatov za čiščenje zob, ter demonstriral pravilen način uporabe.

Rezultat temeljite higienske terapije so čisti in gladki zobje, brez občutka hrapavosti, svetlejši nasmeh, prenehanje krvavenja dlesni, odprava slabega zadaha in estetika dlesni. Higienska terapija je tudi prvi korak pri zdravljenju gingivitisa in parodontalne bolezni, ki je ena od najbolj razširjenih kroničnih bolezni v Sloveniji in v svetu.

ZAKAJ JE PRIPOROĆLJIVO ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA:
– preprečimo bolezni dlesni,
– ohranimo zdrav in bel nasmeh,
– ohranimo lastne zobe,
– preprečujemo slab zadah,
– zgodnje odkrivanje bolezenskih sprememb zob,
– ohranimo zdravo stanje ustne votline.

Čiščenje zobnega kamna vsakih 6 mesecev je poleg čiščenja zob z zobno krtačko, nitko in med zobno krtačko, nujno za ohranjanje zdravih zob in dlesni!čiščenje zobnega kamna

Posted in:
Articles by
Published:
LiveZilla Live Chat Software