Zobne luske

LUSKE LUSKE

Prej / potem – naši primeri:

Dr. Gregor Škorjanc  je član Ameriške Akademije za estetsko zobozdravstvo ter Britanske Akademije za estetsko zobozdravstvo . Redno se izobražuje pri vrhunskih strokovnjakih v tujini. Med drugim se je šolal tako pri dr. Larry Rosentahulu kot dr. Mike Appi, ki veljata v svetu za kralja porcelanskih lusk in estetska zobozdravnika slavnih . Kot član obeh akademij natančno upošteva pravila estetskega zobozdravstva

Porcelanske zobne luske

Porcelanske luske so izjemno vsestranske, saj se jih lahko uporablja za poravnavo prenatrpanih ali štrlečih (naprej potisnjenih) zob, za zapiranje presledkov med zobmi ali za posvetlitev barve zob. Njihova trdnost in izgled konkurirata izgledu in trdnosti naravnih zob, s čimer je pacientu omogočena dolgoročna in dolgotrajna sprememba nasmeha. Za vaš idealen nasmeh sta potrebna 2 ali 3-je obiski pri zobozdravniku. V naši ordinaciji zagovarjamo individualen pristop, zato je zelo pomembno sodelovanje z zobnim tehnikom, ki je prisoten tako v prvi kot tudi pri zadnji fazi, kar zagotavlja vsakomur njemu lasten idealen in naraven nasmeh. Poznamo več načinov izdelave lusk: večplastne, enoplastne, prepless luske ali t.i.Lumeneers. Prav tako se med seboj razlikujejo tudi načini izdelave, vrste uporabljenega porcelana ter ali jih izdela zobni tehnik ali CAD-CAM, zato prihaja do razlike v ceni porcelanskih lusk.

V kakšen primeru se lahko nekdo odloči za t.i. zobne luske in zakaj?

Za porcelanske luske se lahko odloči vsak, ki je nezadovoljen z svojim nasmehom . V približno 2 do 3 obiskih je možno popraviti velikost, obliko, barvo in postavitev vaših zob. Porcelanske luske označujejo tudi kot takojšnjo ortodontijo.

Porcelanske luske ponujajo nebolečo možnost do stalnega bolj belega in idealno oblikovanega nasmeha. Zobozdravnik lahko namesti luske na zobe brez preparacije zob ali  z minimalno invazivnostjo ( odvisno od posameznega primera) s čimer transformira zobe v lep, naraven nasmeh, ki zagotavlja popoln videz vsakemu posamezniku.

Luske imajo debelino kontaktne leče in jih je možno nalepiti na obstoječe zobe brez odstranjevanja obstoječe zobne strukture, zato predstavljajo nebolečo, permanentno kozmetično rešitev za obarvane, odkrušene, razbarvane ali nepravilno poravnane zobe. Luske so izdelane iz porcelana. Idealen nasmeh si tako lahko zagotovite že po dveh do treh obiskih pri zobozdravniku. Postopek zahteva tri obiske pri zobozdravniku: postavitev diagnoze, načrtovanje terapije, preparacijo in lepljenje.

luske
luske

Diagnoza in načrtovanje terapije

Pomembno je, da imate v fazi oblikovanja vašega nasmeha aktivno vlogo. Vzemite si čas za odločitev in načrtovanje. Zaželeno in potrebno je, da z vprašanji sodelujete pri načrtovanju terapije. Postavljanje vprašanj in razumevanje korektivnih omejitev pri postopku je želeno in potrebno. Nudimo vam tudi možnost dodatnih konzultacij, z namenom, da se prepričate, da so bile vaše želje ustrezno razumljene ter da vam zagotovimo čim večje lagodje. Po dogovoru z zobozdravnikom je možna tudi izdelava računalniške simulacije digital smile design , ki omogoča vpogled v vaš novi nasmeh.

Zobne luske cena

Za ceno pokličite v naš zobni studio. Po pogovoru in ogledu, se lahko pogovorimo o ceni, ki je povsem konkurenčna.

Prepracija zob

Postopek prepracije traja od ene do dve uri. Zobozdravnik najprej preparira strukturo vaših zob, da lahko kasneje nanje namesti tanek venir. Običajno se pri tem odstrani 0,5 mm zoba, kar zahteva lokalno anestezijo. Za vrhunski estetski dosežek je potreben individualni pristop Pomembno je sodelovanje zobnega tehnika ,stomatologa in pacienta,ki skupaj ustvarijo individualne pogoje za izdelavo visoko kakovostne luske individualno prirejene posmezniku.  Sledi odvzem odtisa zob, ki ga izurjenemu tehniku, ki najkasneje v dveh tednih izdela želene zobe. Za ta čas vam zobozdravnik namesti »začasni, provizorični nasmeh«.

Lepljenje lusk

Obisk pri zobozdravniku v tej fazi traja od ene do dve uri (odvisno od števila zob). Tehnik je v tej fazi prav tako prisoten, da na željo pacienta na samem mestu v ordinaciji dokonča luske pred leplenjem Zobozdravnik najprej z vodo ali glicerinom pozicionira luske na vaš zob ter tako preveri, če luske ustrezajo, ter dobi pravi občutek barvne nianse. Medtem ko luske počivajo na vaših zobeh, vam pokažemo predvideni estetski rezultat. V tej fazi se lahko niansa barve še spreminja z uporabo barve cementa, ki se nato uporablja za lepljenje. Pred tem se zobje očistijo s posebnimi preparati, da se doseže trdna in permanentna vez. Sledi nanos posebnega cementa med zob in lusko. Zobozdravnik s pomočjo ultravijolične svetlobe sprosti katalizator, ki strdi cement, in vaš novi nasmeh je tu.

Ali so porcelanske luske primerne za sprednje zobe?

Predvsem za sprednje zobe, ki so v vidnem polju.

Ali jIh je treba menjati?

Kvalitetno izdelane luske morajo držati vsaj 20 let in ne smejo povzročati nobenih bolečin ali kakšnih drugih nevšečnosti. V kolikor luska odstopi ali povzroča težave pomeni da postopek izdelave ni bil narejen pravilno . Možne so izjeme a le ob mehanskih poškodbah.

V čem je prednost porcelanskih lusk ?

Neivazivnost postopka oz minimalna preparacija ,ki je brezbolečinska in omogoča res neverjetne preobrazbe.

Alternativa porcelanskim luskam je bonding.

Prikaz postopka porcelanske luske

.