Zobni aparat Inman Aligner

Euroia

Hitro delujoči snemni zobni aparat Inman Aligner

Postavitev zob se skozi leta nenehno spreminja, pri čemer lahko sprednji zgornji in spodnji zobje sčasoma preidejo iz pravilne lege. Takšna nepravilna lega morda na prvi pogled zahteva uporabo zobnega aparata, vendar s patentiranimi pripomočki Inman Aligner se lahko sprednji zobje hitro in učinkovito poravnajo v popolno lego že v nekaj tednih.

Pri zobozdravniku se pozanimajte, ali je pripomoček Inman Aligner primeren za vas.

Kako delujejo pripomoček Inman Aligner?
Pripomoček Inman Aligner rahlo pritiska na zobe in jih tako pomika v pravilno lego. Ta rahel pritisk je rezultat prožnosti pripomočka. Ko zobje preidejo v pravilno lego, začne pripomoček Inman Aligner delovati kot retencijski aparat, ki zadržuje zobe v tej legi.

inman aligner
inman aligner

Ali lahko pripomoček Inman Aligner popravi lego vseh stisnjenih zob?
Ne. Pripomoček Inman Aligner je zasnovan za uravnavanje sprednjih zgornjih in spodnjih zob. Vaš zobozdravnik lahko po pregledu ugotovi, ali je uporaba pripomočka Inman Aligner v vašem primeru ustrezna, in navede priporočljive možnosti zdravljenja.

Prednosti pripomočka Inman Aligner
Omogoča doseganje izvrstnih rezultatov s samo enim pripomočkom. Zagotavlja čudovit nasmeh z manj nevšečnostmi in nižjimi stroški. Lahko se preprosto odstrani in vstavi kot retencijski aparat.

Čas terapije

Zaradi posebnega načina delovanja zobnega aparata Inman aligner je čas terapije z njim zelo kratek od 6 do 16 tednov.

Kako deluje
Pripomoček Inman Aligner vključuje spiralne vzmeti , ki povzročajo enakomeren rahel pritisk, jezični del, ki ustvari učinek batnega delovanja, in ustnične dele, ki to delovanje omejujejo. Ti deli skupaj sestavljajo kar najboljši vzmetni pripomoček za uravnavanje zob, ki je v celoti upravljiv in preprosto prilagodljiv. Zobozdravnik zdravnik lahko temu trdnemu in udobnemu pripomočku po potrebi doda več vzmeti .

Vrste zobnega aparata

Vzmetni retener Mini
Primeren za odpravljanje manjših rotacij in nagnjenosti zob. Nenaden neugoden pritisk, ki ga povzroča ogrodje iz nerjavečega jekla. Ta zasnova morda ni primerna za retencijsko fazo zdravljenja.

Vzmetni retener Super
Primeren za odpravljanje manjših stisnjenj in rotacij zob. Nenaden neugoden pritisk, ki ga povzroča ogrodje iz nerjavečega jekla. Se uporablja za nagibanje zob v pravilnejšo lego. Za zmerno uravnavanje se lahko zahteva več pripomočkov.

Inman Aligner
Primeren za zmerna uravnavanja stisnjenj in rotacij zob. Rahel enakomeren pritisk, ki ga povzročajo nikelj-titanove spiralne vzmeti. Celostni pomiki zob v najprimernejšo lego. Primeren za popravek starostnega relapsa. Brez težav z retencijskim delovanjem.

Inovativen • Funkcionalen • Učinkovit
Pripomoček Inman Aligner je zasnovan za odpravljanje težav v zvezi z običajnimi vzmetnimi retenerji. Ta pripomoček se lahko uporablja za številne namene, pri čemer lahko prilagodite njegove sestavne dele in tako povečate njihovo učinkovitost.

Večnamenska zasnova – Vsestranskost

Inman Aligner Standard (pri zgornjih ali spodnjih zobeh)

Spiralna jezični in ustnični del se uporabljata za popravilo rotacij in stisnjenj sprednjih zob.

Inman Aligner Fixed Bow (pri zgornjih ali spodnjih zobeh)
Spiralni jezični del in novi fiksni jezični lok se lahko uporabljata, kadar je potreben večji pritisk v predelu jezika.

Inman Cross Bite
Spiralni jezični del z ugriznima podlogama na zadnjih zobeh se uporablja za razširitev ugriza in posledičen skok sprednjih zob.

Inman Habit Fixed
Spiralni jezični del s pregrado ali rolerjem se uporablja za odpravljanje medzobnih prostorov pri sprednjih zobeh, ki so posledica ravnanja iz navade.

Inman Fixed (pri zgornjih ali spodnjih zobeh)
Spiralna jezični in ustnični del se uporabljata v vezni različici za paciente, ki ne izpolnjujejo zahtev in pri katerih je potrebno uravnavanje sprednjih zob.

Nevidni aparati Clear Aligner®

Primeri :