Preobrazbe

PREOBRAZBE

Z estetskim preobrazbam lahko preoblikujemo nasmehe vam izboljšamo kvaliteto življenja in vas pomladimo za več let. Pri preobrazbah se poslužujemo različnih tehnologij in tehnik ter sodobnih materialov. Vsak nasmeh je individualen, zato je tudi pristop k vsakemu posamezniku drugačen, odvisno od obstoječega stanja in njegovih želja. Pri oblikovanju se upoštevajo pravila oblikovanja ter po potrebi tudi računalniška simulacija ter digital smile design.

Sodobni trendi estetskega zobozdravstva stremijo k minimalni invazivnosti in etičnemu pristopu, kar v praksi pomeni, da se pristopi k preoblikovanju nasmeha od neinvazivnih tehnik k manj in bolj invazivnim tehnikam.Prepogosto smo priča zavajujočim reklamam o ravnanju zob s porcelanskimi luskami in porcelanskimi kronami.

Faze:

beljenje zob, bonding, porcelanske luske, porcelanske krone, mostički, implantati,…

Nasmeh : PRIMER PREDTSTAVLJEN NA BRITISH ACADAMY FOR AESTHETIC DENTISTRY

preobrazba_meseca1

Pacientka je k nam prišla z željo po spremembi nasmeha. Moteči so bili rumeni zobje in presledek med zobmi, kar je pacientko naredilo starejšo.

V prvi fazi smo ji odstranili zobni kamen, speskali in spolirali zobe. Na zdravi osnovi smo ji nato lahko zobe pobelili z metodo Zoom. Ker je imela pacientka svoje zobe zdrave, smo se odločili za bonding tehniko oziroma dograditev zob. Na tak način smo njenje zobe pustili nedotaknjene. Končni rezultat je lep filmski nasmeh ki pacinetko pomladi za več let.

Nasmeh :

Namesto slik tokrat prilagamo video posnetek, prispevek se začne od 26 min 45 sekund dalje http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.139092977/

V juniju smo v sodelovanju z oddajo Dobro jutro naredili preobrazbo pacinetki, ki je imela slabe izkušnje z zobozdravniki iz preteklosti in je posledično zaradi tega in strahu ostala zgoraj brez vseh zob. Njena velika želja je bila le to da bi enkrat v življenju tudi ona imela zobe in lep nasmeh,kar bi ji omogočilo tudi drugačno percepcijo ljudi okoli nje.

V prvi fazi smo si pridobili zaupanje pacientke,kar je za lep končni nasmeh odločilnega pomena.Skupaj smo pregledali možne rešitve in naredili končni plan.V drugi fazi smo pacinetki ultrazvočno odstranili zobni kamen in pobelili zobe z metodo Zoom, ki omogoča res lep končni rezultat in ji da bi pacinetka dobila vtis izgleda svojega končnega nasmeha namestili provizorije. V zadnji fazi pa smo ji namestili porcelanske prevleke, ki so se po barvi ujemale spodnjim zobem,ki so bili sedaj željene svtle barve.

Namesto slik tokrat prilagamo video posnetek, prispevek se začne od 26 min 45 sekund dalje http://tvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.139092977/

Nasmeh meseca: PRIMER PREDSTAVLJEN NA BRITISH ACADAMY FOR AESTHETIC DENTISTRY

preobrazba2
Gre za t.i. primer etičnega estetskega zobozdravstva, kar pomeni,da dosežemo lep estetski rezultat z minimalno invazivnimi posegi. Ker morajo vsi estestski posegi temeljiti na zdravih obzobnih tkivih smo pacinetki ob  prvem obisku kvaliteno ultrazvočno ščistili zobni kamen, z mikroprahom odstranili zabarvanja in spolirali zobe in naredili estetski plan. Pacientka se je odločila za minimalno invazivni pristop. Ob drugem obisku smo pacientki zobe pobelili z metodo Zoom, kjer smo dosegli želeno barvo zob . Ob tretjem obisku smo nato pacinetki odstranili stare neestetske bele plombe in jih na sprednjih štirih zobeh zamenjai znovimi nevidnimi ter na dveh zobeh naredili še bonding. Ti postopki predstavljajo možno rešitev v primeru ko pacinet ne želi porcelanskih lusk. Tovrstna opcija pomeni prihranek pri času in tudi znatno manjši strošek.